EpleCrumble - Fruktig mums

EpleCrumble Ingredienser Fremgangsmåte
Epler (jeg brukte pink lady) 3 stk Skrell eplene og kutt dem opp i mindre biter.
Sukker 1 dl Smelt sukker og vann i en stekepanne og tilsett eplene
Vann 3 ss Tilsett plommesyltetøyet og la det koke i 8 minutter til eplene får litt gylden farge. Legg det i en ildfast form eller paiform.
Plommesyltetøy 6 ss Bland glutenfritt hvetemel og melkefritt smør sammen, tilsett sukker og glutenfri havregryn. Bland alt sammen.
Fordel massen over eplene med fingrene.
Smuldre-topping: Legg bringebær på toppen og strø kanel over.
Toro glutenfri lys melblanding 1 dl
Melkefri melange 100 gram Stek midt i ovnen på 200°C i ca 30 minutter. Paien skal være sprø og få en gylden brun farge.
Lettkokte glutenfrie havregryn 1 dl Server med litt laktosefri vaniljeis
Sukker 1 dl
Bringebær 1 full neve
Kanel (til å drysse på toppen) 2 ss

Tips

  • Bruk gjerne frukt fra egen hage, eller spør en nabo om de har noe du kan få. Du kan bytte ut både plommesyltetøy og bringebær med andre ting. 
  • Bruk rester av paien til en frokostbolle med yoghurt, litt friske bær og raspet sjokolade