Brownie - Anitas YumYum

Publisert den 22. juli 2024 kl. 17:26

Foto: Anita

Sjokoladekake Ingredienser Fremgangsmåte
Melkefri melange 200 gram Smelt sjokolade og melkefritt smør i en kjele
Kokesjokolade 300 gram Miks sukker og egg i en kjøkkenmaskin
Egg 4 stk Bland inn det tørre i eggedosisen
Sukker 350 gram Bland inn sjokoladeblandingen i en tynn stråle
Kaffepulver (fint) 1 ss Stek midt i ovnen på 175 grader i ca 25 minutter
Toro glutenfri lys melblanding 150 gram
Bakekakao 100 gram
Bakepulver 2 ts
Karamellsaus Ingredienser Fremgangsmåte
Melkefri melange 100 gram Bland alt sammen i en kjele og kok på middels varme i ca 20 minutter
Laktosefri kremfløte 2 dl
Sukker Hvitt 1 dl
Sukker Brunt 1 dl
Sirup 1 dl
Marshmallows Ingredienser Fremgangsmåte
Kaldt vann 120 gram (120 ml) Bland gelatinpulver med halvparten av vannet
Gelatinpulver 12,5 gram Varm opp sukker, sirup/glukose og halvparten av vannet til det når 115 grader
Sukker 200 gram Pisk opp gelatinpulveret og hell over sukker blandingen i en tynn stråle samtidig som du mixer videre
Lys sirup/glukose 120 gram Tilsett salt og sitron og mix til en tykk og glansfull konsistens
Vaniljeekstrakt 2 ts Ikke miks den for klissete, men nok til at du enkelt kan legge den på kaken
Sitron 4 ss
Sett sammen kaken Fremgangsmåte
Brownie Legg brownien på det fatet du skal servere den på
Karamellsaus Bruk en sprøytepose og legg på marsmallows
Marsmallows Strø på peanøtter, rester fra brownien og mini marsmallows
Peanøtter Hell over karamellsaus
Lys glutenfri og laktosefri sjokolade Hell over litt smeltet lys sjokolade
Mini marsmallows

Tips

  • Skal du ha med kaken på en fest kan du enkelt pynte den med ulike ting som smash, karameller fra smågodtutvalget, litt bær og annet