


Foto: Anita
Gulrotkake | Ingredienser | Fremgangsmåte |
---|---|---|
Gulrøtter | 400 gram | Pisk egg, sukker og solsikkeolje. Sikt inn det tørre |
Egg | 6 stk | Rasp gulrøttene og tilsett i røra |
Sukker | 500 gram | Tilsett rømmen til slutt og rør lett sammen |
Brunt sukker | 100 gram | Hell røren i en rund form (ca. 25 cm) og stek på 180 grader i 50 - 60 minutter |
Solsikkeolje | 3 dl | |
Toro glutenfri lys melblanding (1 pose) | 365 gram | |
Bakepulver | 2 ts | Alternativ 1: Legg en kakering rundt bunnen, slik at det er tett. Du skal tømme ostekakekremen over bunnen, så pass på at det ikke renner ut. Lag en ekstra gelemasse og legg over ostekremen. |
Kardemomme | 2 ts | Alternativ 2: Del kaken i 2 deler, slik at du får 2 lag. Legg en kakering rundt den ene bunnen, slik at det er tett. Du skal tømme ostekakekremen over bunnen, så pass på at det ikke renner ut. Når ostekremen er avkjølt legger du den andre bunnen over. Nå kan du fint dekke hele kaken med smørkrem. |
Kanel | 2 ts | |
Salt | 1 ts | |
Laktosefri rømme | 2 dl |
Ostekake | Ingredienser | Fremgangsmåte |
---|---|---|
Laktosefri kremfløte | 3 dl | Kok pakken med sitrongele sammen med 3 dl vann og avkjøl |
Laktosefri philadelfiaost | 2 pk | Pisk fløte, bland inn kremosten og hell forsiktig inn sitrongele |
Sitrongele | 1 pk | Fordel røren over den ene gulrotkakebunnen og sett i kjøleskape i 1time. Legg så den andre kakedelen over når ostekremen har stivnet. |
Vann | 3 dl | |
Smørkrem | Ingredienser | Fremgangsmåte |
---|---|---|
Melkefri melange | 200 gram | Pisk smør hvitt. Dette kan ta en stund. |
Vaniljeessens | 2 ss | Tilsett vaniljeessens |
Tilsett litt og litt melis sammen med kremfløte. Pisk sammen til du har den konsistensen du ønsker. | ||
Laktosefri kremfløte | 3 ss (tilsett mer om du føler kremen er for tykk) | Dekk kaken og avkjøl |
Melis | 500 gram |
Tips
- Dekk kakeringen med aluminiumfolie på utsiden når du skal tømme ostekakekremen oppå den ene bunnen. Dette hindrer at kremen renner ut på benken
- Tilsett bær inni ostekremen for en enda friskere smak
- Hvis du bruker smørkrem. Smør først ett lag på kaken og avkjøl den før du smører på neste lag.