Gulrot- og ostekake - CheeseCarrot Fusion

Publisert den 17. juli 2024 kl. 11:05

Foto: Anita

Gulrotkake Ingredienser Fremgangsmåte
Gulrøtter 400 gram Pisk egg, sukker og solsikkeolje. Sikt inn det tørre
Egg 6 stk Rasp gulrøttene og tilsett i røra
Sukker 500 gram Tilsett rømmen til slutt og rør lett sammen
Brunt sukker 100 gram Hell røren i en rund form (ca. 25 cm) og stek på 180 grader i 50 - 60 minutter
Solsikkeolje 3 dl
Toro glutenfri lys melblanding (1 pose) 365 gram
Bakepulver 2 ts Alternativ 1: Legg en kakering rundt bunnen, slik at det er tett. Du skal tømme ostekakekremen over bunnen, så pass på at det ikke renner ut. Lag en ekstra gelemasse og legg over ostekremen.
Kardemomme 2 ts Alternativ 2: Del kaken i 2 deler, slik at du får 2 lag. Legg en kakering rundt den ene bunnen, slik at det er tett. Du skal tømme ostekakekremen over bunnen, så pass på at det ikke renner ut. Når ostekremen er avkjølt legger du den andre bunnen over. Nå kan du fint dekke hele kaken med smørkrem.
Kanel 2 ts
Salt 1 ts
Laktosefri rømme 2 dl
Ostekake Ingredienser Fremgangsmåte
Laktosefri kremfløte 3 dl Kok pakken med sitrongele sammen med 3 dl vann og avkjøl
Laktosefri philadelfiaost 2 pk Pisk fløte, bland inn kremosten og hell forsiktig inn sitrongele
Sitrongele 1 pk Fordel røren over den ene gulrotkakebunnen og sett i kjøleskape i 1time. Legg så den andre kakedelen over når ostekremen har stivnet.
Vann 3 dl
Smørkrem Ingredienser Fremgangsmåte
Melkefri melange 200 gram Pisk smør hvitt. Dette kan ta en stund.
Vaniljeessens 2 ss Tilsett vaniljeessens
Tilsett litt og litt melis sammen med kremfløte. Pisk sammen til du har den konsistensen du ønsker.
Laktosefri kremfløte 3 ss (tilsett mer om du føler kremen er for tykk) Dekk kaken og avkjøl
Melis 500 gram

Tips

  • Dekk kakeringen med aluminiumfolie på utsiden når du skal tømme ostekakekremen oppå den ene bunnen. Dette hindrer at kremen renner ut på benken
  • Tilsett bær inni ostekremen for en enda friskere smak
  • Hvis du bruker smørkrem. Smør først ett lag på kaken og avkjøl den før du smører på neste lag.