


Foto: Anita
Red Velvet | Ingredienser | Fremgangsmåte |
---|---|---|
Melkefri melange | 200 gram | Pisk sukker og smør hvit |
Sukker | 250 gram | Tilsett ett egg av gangen og pisk godt imellom hvert egg |
Egg | 4 stk | Bland alt det tørre for seg selv før du blander det inn med det andre |
Glutenfri lys melblanding (1 pose) | 365 gram | Bland melk, eddik og farge godt, la det stå i 10 min før du tilsetter litt og litt i resten av røren. Dette gjøres for å skape en laktosefri kefir. |
Bakekakao | 2 ss | Tøm det over i den formen du ønsker (passer til 25cm, eller flere mindre former). Hvis du ønsker å stable flere lag anbefaler jeg deg å steke mindre røre i flere omganger, eller i flere former. |
Vaniljesukker | 2 ts | Stek på 180 grader i 25-40 min (kommer ann på størrelsen på formen. |
Bakepulver | 1 ts | Følg med på kaken. Du kan gjerne riste litt i formen for å se om den er veldig bløt. Hvis den er det så stek den i noen minutter lenger. |
Natron | 1 ts | |
Laktosefri melk | 3 dl | |
Eddik | 1,5 ts | |
Rød konditorfarge |
Ostekrem | Ingredienser | Fremgangsmåte |
---|---|---|
Laktosefri kremfløte | 2,5 dl | Pisk smør og Philadelphia |
Laktosefri philadelfia | 350 gram | Tilsett melis, vaniljesukker, sitronsaft og farge |
Melis | 1,5 dl | Smør på kaken |
Vaniljesukker | 1 ts | Pynt med påsketema |
Sitronsaft | 1 ts | |
Farge etter eget ønske |
Tips
- Dersom du ikke trenger kaken laktosefri kan du bytte ut melk og eddik med kefir
- Topp med bringebær og jordbær.
- Pynt med kakesmuler fra bunnen