Red Velvet - Scarlet silk

Publisert den 16. juli 2024 kl. 15:54

Foto: Anita

Red Velvet Ingredienser Fremgangsmåte
Melkefri melange 200 gram Pisk sukker og smør hvit
Sukker 250 gram Tilsett ett egg av gangen og pisk godt imellom hvert egg
Egg 4 stk Bland alt det tørre for seg selv før du blander det inn med det andre
Glutenfri lys melblanding (1 pose) 365 gram Bland melk, eddik og farge godt, la det stå i 10 min før du tilsetter litt og litt i resten av røren. Dette gjøres for å skape en laktosefri kefir.
Bakekakao 2 ss Tøm det over i den formen du ønsker (passer til 25cm, eller flere mindre former). Hvis du ønsker å stable flere lag anbefaler jeg deg å steke mindre røre i flere omganger, eller i flere former.
Vaniljesukker 2 ts Stek på 180 grader i 25-40 min (kommer ann på størrelsen på formen.
Bakepulver 1 ts Følg med på kaken. Du kan gjerne riste litt i formen for å se om den er veldig bløt. Hvis den er det så stek den i noen minutter lenger.
Natron 1 ts
Laktosefri melk 3 dl
Eddik 1,5 ts
Rød konditorfarge
Ostekrem Ingredienser Fremgangsmåte
Laktosefri kremfløte 2,5 dl Pisk smør og Philadelphia
Laktosefri philadelfia 350 gram Tilsett melis, vaniljesukker, sitronsaft og farge
Melis 1,5 dl Smør på kaken
Vaniljesukker 1 ts Pynt med påsketema
Sitronsaft 1 ts
Farge etter eget ønske

Tips 

  • Dersom du ikke trenger kaken laktosefri kan du bytte ut melk og eddik med kefir
  • Topp med bringebær og jordbær.
  • Pynt med kakesmuler fra bunnen