


Foto: NRK - Bakt i bakemesterskapet
Sjokoladekake | Ingredienser | Fremgangsmåte |
---|---|---|
Melkefri melange | 300 gram | Sett ovnen på 160 grader |
Bakekakao | 6 ss | Smelt smør sammen med kaffe, bakekakao og kokesjokolade |
Kaffe | 3,5 dl | Ta kjelen av platen og tilsett sukker. Rør til sukkeret er oppløst |
Sukker | 4,5 dl | Tilsett det tørre og bland godt |
Brunt sukker | 2 dl | Tilsett creme fresh/rømme og lettpisket egg |
Kokesjokolade (kan droppes) | 100 gram | Hvis du opplever at røren har mange klumper så bruker du en mikser. Du kan også sile av røren før du har den i formen |
Toro glutenfri lys melblanding (1 pose) | 365 gram | Fordel røren i flere former og stek i ca 40- 50 min (avhengig av hvor stor formen er) |
Natron | 2 ts | |
Vaniljesukker | 2 ts | |
Egg | 3 stk | |
Creme fresh laktosefri (kan bruke laktosefri rømme) | 2 dl |
Sjokoladekrem | Ingredienser | Fremgangsmåte |
---|---|---|
Melkefri melange | 225 gram | Smelt sjokoladen inn i kaffe og avkjøl |
Bakekakao | 6 ss | Del smøret i terninger og pisk det sammen med melis og bakekakao |
Kaffe | 4-8 ss | Tilsett sjokoladekaffen og mix til en luftig sjokoladekrem |
Kokesjokolade (kan droppes) | 100 gram | Tilsett eggeplommer til slutt for en blankere krem |
Melis | 750 gram | |
Eggeplomme | 2 stk |
Bringebærcurd | Ingredienser | Fremgangsmåte |
---|---|---|
Melkefri melange | 100 gram | Kok opp de frosne bringebærene og få ut så mye saft som mulig |
Sukker | 160 gram | Sil ut frøene |
Egg | 2 stk | Visp inn egg,eggeplomme, sukker og sitronsaft |
Eggeplomme | 4 stk | Varm opp til alt er blandet godt sammen, avkjøl |
Sitron | 1 stk | Tilsett smør når curden er avkjølt |
Frosne bringebær | 300 gram |
Karamelliserte valnøtter | Fremgangsmåte | |
---|---|---|
Valnøtter | 200 gram | Smelt sukker i en stekepanne. Husk å ikke rør i sukkeret før det er nesten helt smeltet |
Sukker | 180 gram (2 dl) | Trekk stekepannen av platen og tilsett smør |
Melkefri melange | 50 gram | Tilsett valnøtter og rør rundt til alle valnøttene har karamell på seg |
Legg på en fjøl eller brett til avkjøling og hakk opp i ønsket størrelse |
Sjokoladeganache | Fremgangsmåte | |
---|---|---|
Kokesjokolade | 200 gram | Kok opp kremfløte og hell det over sjokoladen |
Laktosefri kremfløte | 2 dl | Bland godt til en glatt glasur |
Hell over kaken når den har en temperatur på ca 32 grader |
Tips
- Du kan pynte med karamelliserte nøtter enten inni eller på toppen. Du kan velge alle type nøtter
- Temperering av sjokolade var ikke min sterke side, så søk opp fremgangsmåte fra noen som er gode på det