Sjokoladekake - Frigjort søt brunette

Publisert den 16. juli 2024 kl. 15:53

Foto: NRK - Bakt i bakemesterskapet

Sjokoladekake Ingredienser Fremgangsmåte
Melkefri melange 300 gram Sett ovnen på 160 grader
Bakekakao 6 ss Smelt smør sammen med kaffe, bakekakao og kokesjokolade
Kaffe 3,5 dl Ta kjelen av platen og tilsett sukker. Rør til sukkeret er oppløst
Sukker 4,5 dl Tilsett det tørre og bland godt
Brunt sukker 2 dl Tilsett creme fresh/rømme og lettpisket egg
Kokesjokolade (kan droppes) 100 gram Hvis du opplever at røren har mange klumper så bruker du en mikser. Du kan også sile av røren før du har den i formen
Toro glutenfri lys melblanding (1 pose) 365 gram Fordel røren i flere former og stek i ca 40- 50 min (avhengig av hvor stor formen er)
Natron 2 ts
Vaniljesukker 2 ts
Egg 3 stk
Creme fresh laktosefri (kan bruke laktosefri rømme) 2 dl
Sjokoladekrem Ingredienser Fremgangsmåte
Melkefri melange 225 gram Smelt sjokoladen inn i kaffe og avkjøl
Bakekakao 6 ss Del smøret i terninger og pisk det sammen med melis og bakekakao
Kaffe 4-8 ss Tilsett sjokoladekaffen og mix til en luftig sjokoladekrem
Kokesjokolade (kan droppes) 100 gram Tilsett eggeplommer til slutt for en blankere krem
Melis 750 gram
Eggeplomme 2 stk
Bringebærcurd Ingredienser Fremgangsmåte
Melkefri melange 100 gram Kok opp de frosne bringebærene og få ut så mye saft som mulig
Sukker 160 gram Sil ut frøene
Egg 2 stk Visp inn egg,eggeplomme, sukker og sitronsaft
Eggeplomme 4 stk Varm opp til alt er blandet godt sammen, avkjøl
Sitron 1 stk Tilsett smør når curden er avkjølt
Frosne bringebær 300 gram
Karamelliserte valnøtter Fremgangsmåte
Valnøtter 200 gram Smelt sukker i en stekepanne. Husk å ikke rør i sukkeret før det er nesten helt smeltet
Sukker 180 gram (2 dl) Trekk stekepannen av platen og tilsett smør
Melkefri melange 50 gram Tilsett valnøtter og rør rundt til alle valnøttene har karamell på seg
Legg på en fjøl eller brett til avkjøling og hakk opp i ønsket størrelse
Sjokoladeganache Fremgangsmåte
Kokesjokolade 200 gram Kok opp kremfløte og hell det over sjokoladen
Laktosefri kremfløte 2 dl Bland godt til en glatt glasur
Hell over kaken når den har en temperatur på ca 32 grader

Tips

  • Du kan pynte med karamelliserte nøtter enten inni eller på toppen. Du kan velge alle type nøtter
  • Temperering av sjokolade var ikke min sterke side, så søk opp fremgangsmåte fra noen som er gode på det