Gulrotkake - Saftig glede

Publisert den 16. juli 2024 kl. 15:53

Foto: Anita

Gulrotkake Ingredienser Fremgangsmåte
Gulrøtter 400 gram Pisk egg, sukker og solsikkeolje. Sikt inn det tørre
Egg 6 stk Rasp gulrøttene og tilsett i røra
Sukker 500 gram Tilsett rømmen til slutt og rør lett sammen
Brunt sukker 100 gram Hell røren i en rund form (ca. 25 cm) og stek på 180 grader i 50 - 60 minutter
Solsikkeolje 3 dl
Toro glutenfri lys melblanding (1 pose) 365 gram
Bakepulver 2 ts
Kardemomme 2 ts
Kanel 2 ts
Salt 1 ts
Laktosefri rømme 2 dl
Kremost Ingredienser Fremgangsmåte
Melkefri melange 175 gram Pisk melkefri melange, kremost og melis sammen til en glatt konsistens. Tilsett litt og litt kremfløte.
Laktosefri Philadelfia 175 gram (1pk) Det er viktig at alle kjølevarer har samme temperatur før du blander det sammen.
Laktosefri kremfløte 0,5 dl
Melis 250 gram

Tips 

  • Smelt sukker i en stekepanne og bland inn ulike hakkede nøtter. Avkjøl, del i biter og pynt kaken
  • Topp med bringebær og jordbær
  • Dersom du ikke skal ta hensyn til melkefritt, kan du knekke opp hvit sjokolade og steke i ovnen på 160 grader til du ser de blir litt brune på utsiden. Avkjøl og kutt i biter