


Foto: NRK - Bakt i bakemesterskapet
Banankake | Ingredienser | Fremgangsmåte |
---|---|---|
Egg | 2 stk | Smelt smør og melk sammen og avkjøl |
Sukker | 270 gram (3 dl) | Pisk egg og sukker og tilsett smør/melkeblandinge |
Melkefri melange | 150 gram | Sikt inn det tørre |
Toro glutenfri lys melblanding | 365 gram (1 poser) | Mos bananen og tilsett i røra |
Vanliljesukker | 2 ts | Stek i ovnen på 170 grader i 30 minutter |
Bakepulver | 2 ts | |
Natron | 1 ts | |
Bananer | 5 stk mellomstore |
Marshmallows | Ingredienser | Fremgangsmåte marshmallows (jeg brukte marshmellows i konkurransen, men har gått over til smørmarengskrem. Legger derfor med begge) |
---|---|---|
Kaldt vann | 120 gram (120 ml) | Bland gelatinpulver med halvparten av vannet |
Gelatinpulver | 12,5 gram | Varm opp sukker, sirup/glukose og halvparten av vannet til det når 115 grader |
Sukker | 200 gram | Pisk opp gelatinpulveret og hell over sukker blandingen i en tynn stråle samtidig som du mixer videre |
Lys sirup | 120 gram | Tilsett salt og sitron og mix til en tykk og glansfull konsistens |
Vaniljeekstrakt | 2 ts | |
Sitron | 4 ss |
Italiensk smørmarengskrem | Ingredienser | Fremgangsmåte italiensk smørmarengskrem |
---|---|---|
Sukker (skal kokes) | 430 gram | Start med å koke 430 gram sukker og 200 gram vann til 118 grader uten å røre. |
Vann (skal kokes) | 200 gram | Pisk 80 gram sukker og 250 gram eggehvite til en halvstiv marengs. |
Eggehvitte | 200 gram | Tilsett sukkerlake i en tynn stråle og pisk videre til marengsen er kald. Dette kan ta litt tid. |
Sukker | 80 gram | Du starter med høy fart på mixmasteren og setter den til lavere fart når du har fått en marengs og den kun skal piskes kald. |
Sjokoladeganache | Ingredienser | Fremgangsmåte sjokoladeganache |
---|---|---|
Laktosefri kremfløte | 200 gram (2 dl) | Varm opp kremfløten |
Mørk kokesjokolade | 200 gram | Tilsett sjokoladen og rør godt |
Avkjøl til 32 grader før du legger den på kaka |
Tips
- Bruk en gassbrenner på marengsen for å gi den en litt ekstra karamellisert smak
- Pynt med karamelliserte nøtter og frukt på toppen