Banankake - Alltid Beredt

Publisert den 16. juli 2024 kl. 15:52

Foto: NRK - Bakt i bakemesterskapet

Banankake Ingredienser Fremgangsmåte
Egg 2 stk Smelt smør og melk sammen og avkjøl
Sukker 270 gram (3 dl) Pisk egg og sukker og tilsett smør/melkeblandinge
Melkefri melange 150 gram Sikt inn det tørre
Toro glutenfri lys melblanding 365 gram (1 poser) Mos bananen og tilsett i røra
Vanliljesukker 2 ts Stek i ovnen på 170 grader i 30 minutter
Bakepulver 2 ts
Natron 1 ts
Bananer 5 stk mellomstore
Marshmallows Ingredienser Fremgangsmåte marshmallows (jeg brukte marshmellows i konkurransen, men har gått over til smørmarengskrem. Legger derfor med begge)
Kaldt vann 120 gram (120 ml) Bland gelatinpulver med halvparten av vannet
Gelatinpulver 12,5 gram Varm opp sukker, sirup/glukose og halvparten av vannet til det når 115 grader
Sukker 200 gram Pisk opp gelatinpulveret og hell over sukker blandingen i en tynn stråle samtidig som du mixer videre
Lys sirup 120 gram Tilsett salt og sitron og mix til en tykk og glansfull konsistens
Vaniljeekstrakt 2 ts
Sitron 4 ss
Italiensk smørmarengskrem Ingredienser Fremgangsmåte italiensk smørmarengskrem
Sukker (skal kokes) 430 gram Start med å koke 430 gram sukker og 200 gram vann til 118 grader uten å røre.
Vann (skal kokes) 200 gram Pisk 80 gram sukker og 250 gram eggehvite til en halvstiv marengs.
Eggehvitte 200 gram Tilsett sukkerlake i en tynn stråle og pisk videre til marengsen er kald. Dette kan ta litt tid. 
Sukker 80 gram Du starter med høy fart på mixmasteren og setter den til lavere fart når du har fått en marengs og den kun skal piskes kald.
Sjokoladeganache Ingredienser Fremgangsmåte sjokoladeganache
Laktosefri kremfløte 200 gram (2 dl) Varm opp kremfløten
Mørk kokesjokolade 200 gram Tilsett sjokoladen og rør godt
Avkjøl til 32 grader før du legger den på kaka

Tips

  • Bruk en gassbrenner på marengsen for å gi den en litt ekstra karamellisert smak
  • Pynt med karamelliserte nøtter og frukt på toppen